Založ si blog

Hudba 440 Hz – negatívny následok pre spoločnosť?

440 Hz je frekvencia, podľa ktorej je naladená dnešná moderná hudba. Má nejaký vplyv na mentalitu a spoločnosť?

Hudba je tu s nami už odpradávna. Človek najskôr vydával určité zvuky, neskôr pridal nejaké bubnovanie palicami a dnes? Dnes si už takmer nik z nás bez hudby nevie predstaviť ani deň. Niekto rád hudbu počúva, iný vytvára. Dokáže prinútiť človeka zamyslieť sa, spomaliť v životnom tempe, alebo povzbudiť a naštartovať vpred.slúchadla

Siaha jej moc aj za hranice nášho vedomia

Zvukové vlny, prostredníctvom ktorých sa daný tón šíri, sú charakteristické dvomi  základnými vlastnosťami – rýchlosť vibrácie (frekvencia) a jej rozsah. Jednotkou frekvencie je Hertz – Hz.

432 Hz

Frekvencia 432 Hz sa radí medzi tzv. Solfeggio frekvencie, ktorých história siaha až do 11. storočia. Za pôvodcu tejto stupnice je považovaný benediktínsky mních. Využívala sa v speve v chrámoch, kostoloch. V 20. storočí lekár Dr. Joseph Pule objavil šesť zvukových frekvencií, ktoré boli v súlade s chválospevom na Jána Krstiteľa. Prostredníctvom Pytagorovej metódy (čísla 3, 6, 9, ktoré sčítaním čísel frekvencií vzniknú) presne určil frekvencie, ktoré harmonizujú myšlienky človeka a spájajú ho s duchovným svetom, vesmírom. Každá frekvencia má svoj špecifický význam.

A 432Hz, známe ako Verdiho „A“, je považované za frekvenciu, ktorá je v súlade s matematikou vesmíru, takzvanými univerzálnymi princípmi. Vytvára priaznivú liečivú energiu, rozvíja naše vedomie. Pôsobí na srdcovú čakru, ktorá má priaznivý vplyv na duševný vývoj človeka.

Už starovekí Egypťania, či Gréci, ktorí  svoje nástroje ladené na 432 Hz boli presvedčení,, že ich táto hudba unáša do 3. dimenzie a spája s vyšším vedomím.

Ale…

Približne v 60. rokoch 20. storočia  bola (pravdepodobne) odporučením hovorcu nacistickej strany J. Goebblesa stanovená norma naladenia hudby na 440 Hz, ktorá trvá dodnes. I keď ide len  zanedbateľný rozdiel – 8 cyklov, značne ovplyvňuje naše vedomie. Blokuje energiu, vytvára množstvo protichodných emócií a je považovaná za jednu z príčin, ktorá podnecuje k negatívnemu správaniu sa jedincov v spoločnosti. Následkom môže byť materializmus, egoizmus, agresivita, depresie, smútok…

Na záver

Je samozrejmé, že hudba na človeka istým spôsobom vplýva. Spôsob fungovania dnešnej modernej spoločnosti však nemožno pripísať len frekvencii 440 Hz. Určite ani jeden z nás teraz nebude pri práci, športe počúvať Verdiho alebo Mozarta. Môže sa ale stať jedným so spôsobov ako na pár minút vypnúť z bežného života a zrelaxovať. Zaujímavosťou je, že význam číslam 3, 6, 9 spojených v súlade s hudbou, pripisoval aj samotný Nikola Tesla, či Albert Einstein. Podľa Cassiodora je hudba matematickou vedou.

 

 

Zdroj: https://attunedvibrations.com/432hz/

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 7959x
Priemerná čítanosť článkov: 7959x

Autor blogu

Kategórie

Archív